Hoe cyberweerbaar is jouw bedrijf? Ontdek het met een gratis NIS2-scan!

Interview met Rijnstreek Business - Drie bedrijven uit de regio hebben de krachten gebundeld om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen bij het versterken van de weerbaarheid tegen cyberaanvallen. De Clercq Advocaten Notariaat uit Leiden, IMR Advies uit Alphen aan den Rijn en IT-bedrijf Collabite uit Bodegraven en Hillegom hebben samen een initiatief gelanceerd om jouw ICT-omgeving beter te beschermen.

 

collabite_social_rijnstreek

In een interview op het kantoor van Collabite in Bodegraven spreken Natascha van Duuren (partner bij De Clercq met specialisatie in IT, privacy en cybersecurity), Tom Hebben (projectadviseur informatiebeveiliging bij IMR Advies) en Arjo Middelveld (algemeen directeur van Collabite) over het belang van digitale weerbaarheid.

Arjo Middelveld benadrukt de groeiende dreiging van cyberaanvallen, zoals ransomware en hacks, en de noodzaak voor jouw bedrijf om zichzelf te beschermen. Natascha van Duuren wijst op de nieuwe NIS2-richtlijn van de Europese Unie, die in 2025 in Nederland wordt omgezet in wetgeving en bedrijven verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen.

Als onderdeel van hun gezamenlijke inspanning hebben de bedrijven een gratis NIS2-scan ontwikkeld, waarmee jij kunt controleren hoe cyberweerbaar jouw bedrijf is en of je voldoet aan de nieuwe regelgeving. De scan, die beschikbaar is voor bedrijven met minstens 15 medewerkers, biedt een gedetailleerd rapport met risicoanalyse en aanbevelingen voor verbeteringen.

Wil jij weten hoe cyberweerbaar jouw bedrijf is? Lezers van dit artikel kunnen een gratis NIS2-scan aanvragen via www.collabite.nl/afspraak. De NIS2-scan duurt ongeveer een uur en is geheel gratis. Specialisten komen naar je toe en na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage (9 pagina’s). Cybersecurity is een cruciaal thema voor elke onderneming, en met deze samenwerking hoopt Collabite jou beter voor te bereiden op de uitdagingen van de digitale wereld.

Meer weten? Lees het volledige artikel binnenkort in de Rijnstreek Business of klik hier voor het digitale artikel.


arrow_back Terug naar overzicht