Advies.

Voor vandaag én morgen.

Ieder bedrijf verschilt. Daarom ziet Joheco maatwerk als standaard. Maar willen we ICT naadloos stroomlijnen met je bedrijfsprocessen, dan hebben we vergaande inzicht nodig. Dat halen we op in co-creatie via de methodiek van mapping. Met het beste uit twee werelden, creëer je het beste uitgangspunt voor de toekomst.

Waarom mapping
en wat is het?

ICT is onderhevig aan continue innovatie. Overal ter wereld worden aan nieuwe - en vaak - disruptieve oplossingen gewerkt. Jouw ICT moet rekening houden met aanstormende veranderingen, ook al weet je niet uit welke hoek de wind straks waait. Dat is precies waarin de methodiek van mapping voorziet.

Joheco hekelt dikke rapporten, deze worden slecht gelezen en verdwijnen steevast in een bureaulade onder een dikke laag stof. Vandaar onze keuze voor mapping, afgeleid van het woord map en Engels voor poster. De map is de uitkomst van de inzichten en actiepunten die we in co-creatie ontwikkelen. Het handige van een map is dat deze snel aanpasbaar en deelbaar is met relevante stakeholders. Dus schudt er een innovatie de markt op, dan kun je de gevolgen in een handomdraai verwerken in de map en is je koers geactualiseerd.

Hoe werkt het mapping proces?

In een serie procesmatige stappen krijgen we inzicht in de huidige situatie van je ICT-omgeving. Hoe ziet je wereld er nu uit? Welke relevante ICT-trends en -ontwikkelingen scheppen kansen voor jouw organisatie? In hoeverre is je organisatie daar op voorbereid?

De contouren van onze ambities en acties vertalen we naar een roadmap, een levend document dat we samen blijven onderhouden. Samen komen we verder.

ICT-scan

We brengen de huidige automatisering en eerste wensen in kaart.

Toekomstfoto

Samen vertalen we verbeterkansen naar een wendbare toekomstvisie. optioneel

Roadmap

Ontwikkeling poster die uiteenzet hoe ambities worden gerealiseerd.

Optimalisatie

Uitvoering, evaluatie en doorontwikkeling van vastgestelde plannen.

Nog meer voordelen van mapping

Buiten het feit dat je strategie en ICT wendbaar blijft, bespaart mapping ook kosten. Het voortraject vraagt misschien wat meer tijd dan je gewend bent, maar die investering betaalt zich terug in kwaliteit en een snellere implementatie. Nog een ander belangrijk voordeel is het collectieve draagvlak. Omdat iedereen actief deelneemt aan het mapping proces worden de verwachting over en weer duidelijk en boeken we snel vooruitgang. Dat geeft energie en is inspirerend en leuk.

Alvast een eerste tip

Opteer in elk geval voor de ICT-scan. Tegen een zeer beperkte investering weet je waar je staat. Dat is altijd goed om te weten. Het verplicht je verder tot niets. Wil je de uitkomsten verder opnemen met je huidige leverancier, even goede vrienden.

Héél prettig dat Joheco ons schetst waar het heen moet.

Claus Company

Blogs

Over Advies