Beheer je wachtwoorden veilig en eenvoudig

In de moderne wereld is registratie voor apps op je telefoon of het aanmaken van een account om producten te kunnen bestellen op websites is vaak vereist. Dit betekent dat je regelmatig wachtwoorden moet invoeren en onthouden. Veel mensen kiezen begrijpelijkerwijs voor dezelfde wachtwoorden die ze gemakkelijk kunnen onthouden, zowel voor zakelijke als privéaccounts.

wachtwoord

Elk wachtwoord vormt echter een toegangsdeur tot de systemen en gegevens van je bedrijf. Met de groei van applicaties, apparaten, bedreigingen en regelgeving wordt het steeds lastiger om een goede beveiliging te organiseren die eenvoudig te beheren en te gebruiken is.

Te vaak worden wachtwoorden nog opgeslagen in Excel of Word bestanden met lijsten met accounts die bedrijfsmatig worden gebruikt, bij gebrek aan een goede veilige oplossing om wachtwoorden te delen binnen een organisaties of afdelingen. Nog los van onveilige opslag, kunnen dit soort bestanden ook eenvoudig gaan zwerven en in verkeerde handen vallen of eenvoudig worden meegenomen als iemand uit dienst gaat.

Soms hebben mensen ook privé lijstjes van zakelijke wachtwoorden, maar wat nou als die persoon niet beschikbaar is? Wat is dan de impact op het bedrijfsproces? Verder vereisen steeds meer websites het gebruik van multifactor authenticatie. Dat is voor een persoonlijk account nog wel te regelen op iemands telefoon, maar als je zo’n account moet delen met meer mensen, is dat vaak een uitdaging. Ook voor al deze scenario’s biedt een zakelijke wachtwoordmanager een goede en veilige oplossing.

Wat is een wachtwoordmanager?

Gelukkig is er een oplossing: een wachtwoordmanager! Wat is een wachtwoordmanager? Het is een digitale kluis waarin al je wachtwoorden en gebruikersnamen veilig worden bewaard. Je kunt deze kluis openen via je webbrowser of een mobiele app op je telefoon. Je hoeft dus maar één sterk wachtwoord te onthouden. Ga naar de website waar je wilt inloggen, en je gegevens worden automatisch ingevuld. Of zoek eenvoudig in je kluis naar het account waarop je wilt inloggen en klik erop. Een wachtwoordmanager helpt je dagelijks, waardoor je efficiënter kunt werken.

 

Verhoog de veiligheid binnen je organisatie

Het vergeten van wachtwoorden behoort tot het verleden. Onderzoek toont aan dat mensen vaak eenvoudige en voorspelbare wachtwoorden blijven gebruiken, zoals “12345,” “qwerty,” “welkom,” en “welkom01.” Deze wachtwoorden zijn populair, maar ook gemakkelijk te raden en te kraken.

Een wachtwoordmanager genereert complexe wachtwoorden die moeilijk te kraken zijn. Bovendien zijn je wachtwoorden altijd centraal opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt.

Enkele voordelen op een rij:

  • Veilige wachtwoordopslag
  • Genereren van complexe, sterke wachtwoorden
  • Handig en veilig wachtwoorden delen binnen je bedrijf
  • Gecentraliseerd beheer
  • Eenvoudige toegang tot al je wachtwoorden
  • Toegang vanaf elke locatie

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een wachtwoordmanager voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!
arrow_back Terug naar overzicht