Dé stress test voor draadloze netwerken

WiFi Scan van Joheco

WiFi Scan & Site Survey

Joheco Automatisering biedt nu tijdelijk bij het uitvoeren van een Site Survey een gratis Proof of Concept aan. Dat betekent dat we gratis een testopstelling beschikbaar stellen die u een aantal weken kunt testen. Vul snel het formulier in onder aan deze pagina en lees meer over de mogelijkheden.


Een veilige en stabiele WiFi verbinding is belangrijk. Joheco Automatisering is specialist op het gebied van Wifi verbindingen en heeft klanten in bijna alle sectoren. Van winkelketens, restaurants en hotels, evenementen locaties, parkeerplaatsen en andere openbare ruimten tot scholen, overheidsgebouwen, trustkantoren en bouwplaatsen zorgen we voor een optimale beschikbaarheid en veilige draadloze internet omgeving.

OVERZICHT VAN WIRELESS LAN (WLAN) DIENSTEN JOHECO

> WiFi Site Surveys (WiFi Scan)
> WiFi netwerk maken, uitbreiden of opzetten
> WiFi verbinding beveiligen, repeaten of doormeten
> WiFi advies of een proof of concept maken
> WiFi plan maken voor bijv. nieuwbouw of openbare ruimten
> WiFi functionaliteit toevoegen
> Expert op het gebied van grotere complexere WiFi netwerken

METEN IS WETEN

Hoe veilig is uw draadloos netwerk? Kunnen buitenstaanders de muren doorbreken en draadloos misbruik maken van uw gegevens? Is de stabiliteit en dekking van uw WiFi netwerk wel voldoende?  Zorgt Bring Your Own Device (BYOD) voor WiFi problemen op de werkvloer?

Tijdens een WiFi site survey kijken we kritisch naar uw draadloze netwerken. We kijken vanuit een ander perspectief en stellen de veiligheid en beschikbaarheid op de proef door middel van onze stress testen. Daarnaast meten we snelheid en kijken we samen of de functionaliteit van het netwerk geschikt is voor uw eisen in functionaliteit en informeren we u over specifieke mogelijkheden binnen uw bedrijfssector. We leveren de Site Survey van uw draadloze netwerk op met een duidelijke rapportage met tastbare verbeterpunten voor een toekomst vast resultaat.

KRIJG INZICHT IN HET FUNCTIONEREN VAN UW DRAADLOZE NETWERK

Wat is een goed moment om een WiFi Site Survey uit te laten voeren?

> Huidige apparatuur is buiten garantie
> Huidige oplossing biedt te weinig functionaliteit
> Niet alle merken telefoons, tablets of andere apparaten werken op mijn draadloze netwerk
> Huidige netwerk is instabiel óf heeft niet de gewenste dekking of kwaliteit
> Een verhuizing of uitbreiding van uw organisatie
> Een internet verbinding voor uw klanten of bezoekers beschikbaar wil stellen (gasten netwerk)
> Huidige situatie last van interventies of mogelijke veiligheidslekken

HOE WERKT EEN JOHECO WIFI SCAN & SITE SURVEY?

Wat wordt er gemeten tijdens een Wlan site survey, hoelang duurt het en uit welke stappen bestaat het?

Stap 1 – WiFi Inventarisatie Scan

Aan de hand van een plattegrond locatie bespreekt een technisch adviseur van Joheco met u de mogelijke scan details. Daarin kijken we ook naar de toekomst. Welke functionaliteit heeft u nodig? Wilt u gasten een WiFi verbinding aanbieden of weten hoeveel gebruikers er zijn en waar deze zich het meest bevinden? Welke problemen zijn er bekend en hoe groot is de locatie? Op basis daarvan sturen wij u een vrijblijvend voorstel om de Site Survey uit te voeren.

Stap 2 – WiFi Site Survey
Er komt een WiFi expert van Joheco bij u op locatie langs. Afhankelijk van de grote van het pand of de grote van uw WiFi netwerk worden er een dagdeel of meer metingen en stress testen verricht.

We kijken dan onder andere naar:
> Andere draadloze netwerken in de omgeving
> Onderzoeken de gebruikte materialen in een pand (mogelijke demping)
> Andere signalen op dezelfde frequentieband
> Snelheid en performance metingen en spectrum analyse
> Meten de maximale throughput en responsetijden
> Uitvoeren van Heatmapping

Stap 3 – WiFi Advies
Op basis van alle verzamelde gegevens uit de metingen en testen die er uitgevoerd zijn, stellen wij een verbeteradvies voor.  Samen bekijken we de heatmaps en geven we een uitgebreide analyse en rapportage met tastbare verbeteringen.

Stap 4 – GRATIS Proof of Concept
Tevens bieden we u de mogelijkheid om een testopstelling te realiseren. De apparatuur hiervoor stellen we u kosteloos beschikbaar, u betaald alleen voor de installatie. Bent u niet tevreden over de nieuwe situatie? Dan halen we de testopstelling weer op, zonder de apparatuur in rekening te brengen.GRATIS PROOF OF CONCEPT OF PRIJSINDICATIE?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op voor een prijsindicatie en meer informatie over de tijdelijke gratis Proof of Concept mogelijkheden voor uw situatie. 

Contact