Nieuws

16 jun Overweeg een overstap naar de cloud

De term cloud ‘zingt alweer een tijdje rond’. Toch vragen veel mensen zich af wat dit nu betekent en wat ze eraan hebben. Vooral bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overstap naar de cloud. Het is daarom zeker een overweging waard.

Cloud computing is het op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software, data en ICT-functionaliteiten als telefonie en tekstverwerking. De term cloud (‘Engels voor wolk’) staat voor een netwerk van aangesloten computers. U hoeft als bedrijf niet meer te investeren in de aanschaf en het beheer van hard- en software. U betaalt alleen voor het gebruik van de diensten, of u rekent af per gebruiker. Hierdoor kunt u uw ICT-kosten eenvoudiger beheersen.

Overal en altijd contact
Met de cloud brengt u uw organisatie bovendien een stap dichter bij het Nieuwe Werken. Uw medewerkers kunnen thuis, onderweg en zelfs op reis werken en contact te houden met de organisatie.

Schaalbaar
Cloud computing is ook schaalbaar. Het maakt het niet uit met hoeveel medewerkers u online wilt werken. Uw (virtuele) infrastructuur groeit gewoon mee met uw organisatie.

Wat is een goed moment om de cloud te overwegen?
Logische momenten om een overstap naar de cloud te maken, zijn:
•    Wanneer u op het punt staat servers te vervangen.
•    Als u informatie of communicatiemiddelen ook buiten uw kantooromgeving beschikbaar wilt maken.
•    Bij een uitbreiding van uw organisatie in medewerkers of locaties.

Aandachtspunten bij de cloud
Er is een aantal cruciale aandachtspunten waar u over na moet denken, vóórdat u overstapt naar de cloud:
•    Waar wordt mijn data opgeslagen; in Nederland, Europa of buiten Europa?
•    Onder welke wetgeving valt de data?
•    Welke garanties krijg ik van de cloud provider voor de beschikbaarheid van mijn diensten?
•    Heb ik voldoende controle over mijn data?

Conclusie
De cloud kan u voordelen bieden ten opzichte van uw concurrenten en helpt u besparen op kosten. Belangrijk is om eerst goed af te wegen of,  en zo ja wanneer, u wilt overstappen naar de cloud. En welke diensten het beste bij u passen.

Joheco Automatisering kan u goed adviseren. Als dienstverlener beschikken wij over veel kennis van verschillende cloud-oplossingen. Maak nu vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs voor een kennismakingsgesprek of bel 0252-240 190 voor meer informatie.