Zo blijf jij expert op het gebied van Microsoft Teams

Microsoft Teams, hét communicatie- en samenwerkingsplatform van dit moment. De wereld verandert constant en Microsoft speelt hier handig op in. Teams komt namelijk regelmatig met nieuwe features en updates. Maar hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van deze ontwikkelingen? Lees nu onderstaande blog en blijf dé expert op het gebied van Microsoft Teams.

pexels-matilda-wormwood-4099099

Verhoging van het aantal deelnemers aan een vergadering

Microsoft Teams heeft het aantal deelnemers aan een vergadering verhoogd van 300 naar 1000 deelnemers. Daarnaast kan je, wanneer je een grote teams-vergadering plant (minimaal 40 deelnemers of 10 distributielijsten), ook binnen Outlook de opties van die vergadering aanpassen.

Live reacties plaatsen tijdens een vergadering

Microsoft heeft in februari 2021 de feature uitgerold waardoor het mogelijk is live reacties zoals emoticons, tijdens een vergadering te plaatsen. Deze live reacties zijn zichtbaar voor alle deelnemers. Dit betekent dat wanneer jij een live reactie geeft, dat iedereen dit dan ook ziet.

Blokkeren van leesrechten Teams opnames

Vanaf nu kan je rechten instellen, wanneer je een opname van een Teams vergadering naar SharePoint of OneDrive uploadt. Dit doe je eenvoudig door een wijziging in de leesrechten door te voeren waardoor een gebruiker met alleen leesrechten de opname niet kan downloaden. Het blokkeren van het downloaden van de opname staat standaard ingeschakeld.

Inhoud SharePoint delen via Teams

Microsoft heeft een nieuwe functie uitgerold waardoor Microsoft Teams inhoud van SharePoint, zoals pagina’s en nieuws toont. Door middel van het tabblad: ‘SharePoint’ pin je de gegevens, die je gebruikt van SharePoint in een Teams-omgeving, vast. Hierdoor heb je nog meer integratie tussen SharePoint en Teams.

'Samen zijn' modus

Bij een vergadering met meer dan 5 personen (en minder dan 50) kun je de 'samen zijn' modus activeren. Alle leden van een vergadering zet je dan op verschillende leuke “plekken”. Deze modus zet je aan onder 'meer acties'. Bijkomend voordeel is dat je het groepsgevoel verhoogt door de personen in dezelfde ruimte te tonen.
 
Daarnaast heeft Microsoft Teams een nieuwe functie uitgerold waardoor je als gebruiker alle deelnemers van een vergadering dezelfde achtergrond kan geven. 

Whiteboards beschikbaar binnen Rooms van Microsoft Teams

Tijdens een Teams-vergadering wordt je tijdelijk in een aparte ruimte (break-out room) gezet om te overleggen met collega's terwijl de vergadering gewoon door kan gaat. Als je in een aparte ruimte zit maak je ook gebruik van het Whiteboard die je tijdens een vergadering ook gebruikt.

Poll instellen tijdens een vergadering

Het is vanaf nu mogelijk om polls tijdens vergaderingen in te stellen. Een poll is gebaseerd op Microsoft Forms en stelt je in staat vragen te stellen met mogelijke antwoorden. Met een poll-vraag kan je eenvoudig voor, tijdens en na een vergadering om feedback vragen. Dit is alleen mogelijk voor de persoon met een ‘presenteer-rol’.
 
Dit waren een aantal voorbeelden van nieuwe features en updates omtrent Microsoft Teams. Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over dit platform, neem dan contact met ons op via marketing@joheco.nl. We helpen je graag verder.

Niet zo bekend met Microsoft Teams?

Ben je nog niet zo bekend met Microsoft Teams? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Joheco heeft namelijk voor jullie een gebruikershandleiding samengesteld met uitleg van de belangrijkste functionaliteiten in Teams.

Ben je geïnteresseerd in deze handleiding? Vul onderstaand formulier in en deze handleiding verschijnt zo snel mogelijk in jouw mailbox.
 

Ja, ik wil graag de handleiding van Teams ontvangen:

arrow_back Terug naar overzicht