Meest geleverde verbindingen en bijbehorende snelheden

Je wilt zakelijk internet, maar hoe kies je de juiste snelheid voor jouw bedrijf? Deze keuze is afhankelijk van diverse factoren. Wat voor soort werkzaamheden voer je uit, welke diensten neem je af, hoeveel mobiele devices zijn er op kantoor en hoeveel werknemers heb je? Al deze factoren hebben een grote invloed op de snelheid die bij jouw bedrijf past.

Daarnaast is het belangrijk dat je een idee hebt welke verbindingen er allemaal zijn. In onderstaande blog vertellen we je meer over de meest geleverde verbindingen. 

pexels-andrea-piacquadio-927022

Glasvezelverbinding

Glasvezelverbindingen zorgen voor een stabiele en razendsnelle verbinding van jouw bedrijfsnetwerk. Het netwerk biedt een capaciteit tot 1 Gbit/s. Glasvezelverbindingen zijn leverbaar met synchrone internetsnelheden van 50/ 100/ 200 en 500 Mbit/s. Dat betekent dat je altijd evenveel kunt uploaden als downloaden. 
 
Naast de snelheid is het netwerk ook uiterst betrouwbaar. Glasvezelverbindingen hebben een betrouwbaarheid van 99,9%. Deze lijnen kun je combineren met een zakelijk internet aanbod, of met een VPN-netwerk waarmee je efficiënt werken tussen vestigingen faciliteert. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

VDSL

Met een VDSL-verbinding, oftewel Very-High-bitrate Digital Subscriber Line, heb je de snelst mogelijke internetverbinding via het bestaande kopernetwerk van jouw provider. VDSL met snelheden tot 100 Mbit/s is momenteer op de meeste plaatsen in Nederland te leveren. 

BVDSL

BIj BVDSL worden twee koperparen gebundeld. Hierdoor haal je met jouw BVDSL-verbinding nog hogere snelheden. Afhankelijk van jouw locatie, kun je downloaden tot wel 200 Mbit/s en uploaden tot 60 Mbit/s. BVDSL maakt daarvoor gebruik van de glasvezelverbinding van jouw provider naar de straatkast. Vanaf deze straatkast gaat de rest over het kopernetwerk. In de meeste plaatsen in Nederland krijg je momenteel BVDSL met snelheden tot 200 Mbit/s.

De juiste snelheid kiezen

Glasvezel, VDSL en BVDSL zijn een aantal verbindingen waar je als bedrijf voor kan kiezen. Bij het maken van deze keuze is het belangrijk dat je duidelijk in kaart hebt welke snelheid bij jouw bedrijf past. Hierbij zijn een aantal factoren van belang:

1. Welke werkzaamheden voer je binnen je bedrijf uit?
2. Welke diensten neem je af?
3. Hoeveel werknemers heb je in dienst?
4. Hoeveel mobiele devices heb je op kantoor?
 
Daarnaast is het verstandig om in gesprek te gaan met je partner, en dan het liefst met een partner die een ruime ervaring heeft om jou een gedegen advies te geven. Joheco heeft deze ervaring en wil je graag adviseren op het gebied van verbindingen, snelheid en monitoring. 

Kom in contact met Joheco

Wij kunnen je adviseren welke verbinding en snelheid goed bij jouw bedrijf past. Daarnaast kunnen wij dit volledig op ons nemen en deze verbindingen met bijbehorende snelheden installeren, monitoren en updaten, zodat je er geen omkijken naar hebt. Ben je geïnteresseerd in deze service, vul van onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil graag contact opnemen met Joheco:

 

arrow_back Terug naar overzicht