Waarom wifi na 5G nog belangrijker is geworden

Met de opkomst van 5G wordt er volop gespeculeerd of wifi niet meer nodig is. Is het voor organisaties slimmer om afscheid te nemen van draadloos internet en volledig te focussen op 5G internet. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is tussen 5G, Wifi 5 en Wifi 6 en waarom het voor een organisatie juist interessant is om voor wifi te kiezen. 

adult-beautiful-beauty-826349


Wifi 5 vs Wifi 6

De speculatie rondom 5G en het einde van wifi kwam niet helemaal uit de lucht vallen. wifi 5 voldeed niet aan alle verwachtingen en 5G presteerde vele malen beter. Nu is er een nieuw product op de markt: Wifi 6. Wifi 6 is de zesde generatie wifi en bouwt voort op de sterke punten van Wifi 5. Daarnaast voegt het tegelijkertijd efficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid toe. Wifi 6 heeft ook vier keer meer capaciteit voor meer apparaten dan Wifi 5. Nu is natuurlijk de vraag: Kan Wifi 6 zich meten met 5G?
 

Wifi 6 vs 5G

Het grote voordeel van 5G ten opzichte van wifi 5 was vooral de snelheid. Dat voordeel heeft 5G niet op wifi 6. Naar verwachting levert wifi 6 gelijkwaardige snelheden die kunnen oplopen tot 20 gb per seconde. Een van de interessantere verbeteringen is iets wat in de markt wordt gezet als High Efficiency. Dit is specifiek bedoeld voor drukke omgevingen waar veel mobiele gebruikers met hetzelfde netwerk verbinden. Kortom, wifi is met de opkomst van 5G juist belangrijker geworden voor kleine organisaties. Niet alleen de snelheid is on point, ook de efficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid geeft wifi vele voordelen ten opzichte van 5G.

Jouw wifinetwerk ook Wifi 6 proof maken?

Wil jij jouw wifinetwerk ook Wifi 6 proof maken? 
 

Vul hieronder je e-mailadres in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

arrow_back Terug naar overzicht