De Top 10 van CES 2020 - Deel 1

Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Je zal wel denken, waar blijft nou die uitnodiging voor de jaarlijkse Blue Monday Borrel. Dit jaar gaan we dit anders aanpakken. Joheco bestaat namelijk 30 jaar. Dit willen wij groots vieren. Op dit moment zijn wij druk bezig met de organisatie van dit feest. Volg onze LinkedIn- en Twitterpagina om op de hoogte te blijven.

De Top 10 van CES


Stefan en Jobert waren in de tweede week van januari in Vegas voor de jaarlijkse beurs CES. De Consumer Electronics Show is de grootste beurs op het gebied van Tech. Van smartphones tot vliegende auto's en van opvouwbare computers tot toiletten met AI. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden op deze beurs.
 
Jobert en Stefan hebben meer dan 100 km gelopen, honderden startups bezocht en naar aanleiding van deze beurs een top 10 gemaakt van de meest interessante en bijzondere ontwikkelingen en trends voor de nabije toekomst. In de komende blogs behandelen we de top 10. In deze blog komen de nummers 10 tot en met 8 aan bod. 

10. Skisimulator


Op plaats 10 komt de Skisimulator. Ik hoor je denken. 'De Skisimulator bestaat toch al een tijdje?' Dat klopt! De Skisimulator is al een jaar of 5 op de markt, maar stond dit jaar voor het eerst op de CES. Vandaar dat we dit product nu in deze top 10 hebben gezet.

De naam 'Skisimulator' zegt het al. Het geeft je het gevoel alsof je daadwerkelijk in Oostenrijk bent en kan gaan genieten van de verse ochtendsneeuw. Daarnaast is het een goede workout voor het hele lichaam. De beleving die dit apparaat geeft, zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt dat je aan het sporten bent. Met andere woorden, je sport terwijl je plezier hebt. Wie wil dat nou niet.

 

 

9. Het Tori Bord

 
Op plek 9: Het Tori Bord. Het Tori Bord is een magnetisch bord met een losse kleine draagbare magneet. Deze magneet kan je in een controller plaatsen of, zoals in onderstaand voorbeeld, in een speelgoed vliegtuigje. Elke beweging die jij dan maakt met 'dat vliegtuigje' zie je direct op het scherm die jij gekoppeld hebt.
 
Er zijn veel verschillende soorten games die je hiermee kan spelen. Denk aan Jungle Rescue, dat soortgelijk is als Angry Birds, en Supreme Builder, dat erg doet denken aan Minecraft. Op dit moment focussen de makers van het Tori Bord op plezier, maar in de toekomst willen zij dit ook gaan optimaliseren voor educatieve doeleinden. 
 

8. LG Thinq paskamer


Dan is het nu tijd voor nummer 8: De LG Thinq paskamer. Hoe makkelijk zou het zijn dat je door middel van een paskamer meteen weet wat je maat is, hoe dat mooie shirt staat en of dit shirt in die maat verkrijgbaar is. Dat kan met de LG Thing paskamer. Deze paskamer analyseert direct je lengte, gewicht, neemt je maten op en geeft je persoonlijk advies welke kleuren en pasvorm goed bij je past. Dit is eenmalig en onthoudt deze informatie voor de volgende keer dat je nieuwe kleding wilt kopen. 
 
Daarna kan je virtueel alle kleding uitproberen en passen. Het voordeel is dat je je niet hoeft om te kleden of gewaagde capriolen hoeft uit te halen in die te krappe paskamer. Daarna kan je direct het kledingstuk pakken die je graag wil hebben en afrekenen bij de kassa.
 
 
Dit waren de nummers 10, 9 en 8 van onze top 10 van CES 2020. In de volgende blog gaan we verder met deze top 10. Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten. Dan krijg je een melding als de volgende blog online staat. Heb jij een andere top 10 of wil je graag meer informatie over één van deze producten, laat het ons weten via onze Linkedin- en Twitterpagina. 

Benieuwd naar de nummers 7 t/m 4, ga snel naar https://www.joheco.nl/blogs/top10ces2020-0deel2-24364172864.
arrow_back Terug naar overzicht