Thuiswerken via Teams

Nederland is alweer een aantal weken in de ban van COVID-19, ook wel het Coronavirus genoemd. Het RIVM heeft bedrijven in Nederland geadviseerd hun medewerkers thuis te laten werken. Hoe doe je dit als organisatie en nog belangrijker via welke middelen kan je dit het beste doen?

Joheco kan dit voor jouw bedrijf faciliteren, inrichten en coördineren. Daarnaast bieden wij diverse trainingen aan voor mensen die vanuit huis werken. Ben je geïnteresseerd in deze dienstverlening, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

chairs-daylight-designer-empty-416320

Voorkomen is beter dan genezen

Eén van de beste manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is om reizen en contact te vermijden. Dit klinkt makkelijker dan dat het is. Er moet een hoop geregeld worden om medewerkers thuis te laten werken, en bij sommige beroepsgroepen is dit uberhaubt niet mogelijk. Toch doen bedrijven er goed aan om medewerkers zo veel mogelijk thuis te laten werken. Microsoft heeft hier een applicatie voor: Teams. Teams is de snelst groeiende zakelijke applicatie in de geschiedenis van Microsoft.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een handige tool om chat gebaseerde samenwerkingen te optimaliseren. Ook voor niet technisch onderlegde personen is deze applicatie eenvoudig te gebruiken. Teams biedt handige overzichten van alle lopende projecten waarvan jij onderdeel uitmaakt. Daarnaast kan je via Teams sneller communiceren dan per e-mail en je niet langer in de cc staat van ellenlange mailwisselingen over onderwerpen die niet voor jou van toepassing zijn. 
 
Steeds meer taken van je werk worden in groepsverband opgepakt. En als MKB-bedrijf kan je de strijd van grotere concurrenten winnen door beter als team te functioneren. Het mooie van deze applicatie is dat het tegenwoordig voor iedereen gemakkelijk te verkrijgen is. Microsoft Teams vormt namelijk een onderdeel van Office 365. Teams is een tool voor messaging.
 

De voordelen

Teams zorgt ervoor dat alle gesprekken en bestanden overzichtelijk per kanaal worden georganiseerd. Medewerkers kunnen lid worden van verschillende kanalen. Een manager die de ontwikkelingen bij de Sales en Administratie wil volgen, kan ik beide kanalen actief zijn. Daarnaast werkt de chatfunctie in Teams sneller dan bijvoorbeeld e-mail. Je chat in principe alleen met je collega's die in jouw kanaal staan.

De mogelijkheden

Naast de chatfunctie biedt Teams e-mail, agenda, video vergaderen en spraaktelefonie. Alle online documenten die je als groep nodig hebt, liggen binnen handbereik. Het maakt daarbij niet uit of het bestand zich in Microsoft Office 365, Onedrive of Sharepoint bevindt. Teams zorgt ervoor dat alles wat een team nodig hebt beschikbaar is. Het gezamenlijk werken aan documenten gaat gemakkelijk omdat alleen in één app zit. Iedereen heeft altijd de laatste versie van het document.

Kortom, Teams is de ideale applicatie om thuis verder te werken, en toch kan je direct in verbinding staan met je collega's en je werk.
 
Microsoft biedt een gratis probeerversie van 6 maanden aan van Microsoft Teams. Microsoft teams heeft standaard een gratis versie, maar Microsoft laat gebruikers nu de geavanceerde, betaalde functies gratis gebruiken. Joheco kan dit voor jouw bedrijf faciliteren, inrichten en coördineren. Daarnaast bieden wij diverse trainingen aan voor mensen die vanuit huis werken. 
 
Wil je na het lezen van deze blog Teams introduceren binnen jouw organisatie, of wil je meer informatie over deze applicatie? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen komen we verder.
 

Vul onderstaand formulier in. 

 
arrow_back Terug naar overzicht