Werken in de Cloud: wat doe je met de printserver?

We stappen voor veel IT-diensten, applicaties en infrastructuur over naar de cloud. Daardoor komt ook je locale printserver te vervallen. In deze blog lees je dat als het om je printerinfrastructuur gaat de cloud ook veel voordelen kan bieden.

Veilig printen

Thuis een printer installeren is heel eenvoudig. Je installeert de printer op een laptop, tablet of ander apparaat, drukt op de printknop en je afdruk rolt uit de printer. Zo makkelijk is het. Bij bedrijven wil je meer controle hebben over het printen. Een goede en veelgebruikte oplossing is het gebruik van een printserver. Dit biedt extra functies, zoals Follow-Me-afdrukken: een technologie die alleen afdruktaken van de printer uitvoert wanneer jij daadwerkelijk bij de printer bent. Zo voorkom je dat je iets afdrukt en vervolgens vergeet het bestand op te halen. Dat is niet alleen in de financiële wereld en de zorg belangrijk; sinds de komst van de AVG staat privacy voor elke sector en ondernemer hoog op de agenda.
 

Grip op het printen kwijt

Steeds meer organisaties werken in de cloud. Dit elimineert de noodzaak voor een eigen server en eigen hardware. Veel organisaties vergeten dat ook printservers zullen verdwijnen. En dan? Natuurlijk kun je, net als thuis, een aparte printer installeren. Je verliest dan alleen de controle over het afdrukken. Dit is thuis niet zo erg, maar het is geen veilige oplossing in professionele organisaties die omgaan met vertrouwelijke gegevens zoals persoonsgegevens. Voor je het weet heb je een verzameling aan stand-alone printers zonder enige grip. Dit is het laatste wat je wilt.
 

Secure Cloud Print Server

Met een printserver in de cloud kun je deze uitdaging oplossen. Wanneer je een printer toevoegt aan de cloud, hebben al je cloudgebruikers (ongeacht of ze een vaste werkplek hebben) automatisch toegang tot de printer die ze willen gebruiken. Met een print server in de cloud heb je een centrale plek waar alle printers bij elkaar staan en kun je, waar je ook bent en op welk device dan ook, altijd een printopdracht geven. Tevens biedt het ook dezelfde veiligheidsmaatregelen waaronder Follow-Me-afdrukken. Zo heb je de controle weer terug, geen printserver nodig en is het printbeheer centraal en overzichtelijk.
 

Wil je meer weten?

Wil je praten over hoe jouw printerinfrastructuur mee kan groeien naar de cloud? Neem contact op en ga het gesprek aan met onze professionals. Samen komen we verder!

 

arrow_back Terug naar overzicht