Prijsverhogingen Microsoft en Office365

Met ingang van 1 maart 2022 voert Microsoft een aantal prijsverhogingen door. Voor het eerst sinds de lancering van Office 365 10 jaar geleden zal er een substantiële tariefwijziging zijn.

Microsoft voert de prijsverhogingen door voor verschillende diensten zoals: Microsoft 365 Business (Basic en Premium), Office 365 (E1, E3, en E5), en nog een aantal niet nader te benoemen producten. In het overzicht later in deze blog staan alle prijswijzigingen die op dit moment voor ons bekend zijn en zullen plaatsvinden.

Gevraagd naar een onderbouwing voor de prijsverhogingen vertelt Microsoft: “Door de jaren heen is het Microsoft 365 pakket uitgebreid met nieuwe applicaties, functies en features. Het pakket is in waarde gestegen maar de prijzen zijn ongeveer gelijk gebleven. Denk aan de toevoeging van onder andere Microsoft Teams om samen te werken en bestanden te delen met SharePoint en OneDrive.”

 

Welke prijsverhogingen zijn er aangekondigd?

De onlangs aangekondigde prijsverhogingen gelden voor de volgende producten:

Microsoft productVerhoging (per gebruiker)
Microsoft 365 Business Basic20%
Microsoft 365 Business Premium10%
Office365 E125%
Office365 E315%
Office365 E510%
MIcrosoft 365 E315%

* Bron: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/blog/2021/08/19/new-pricing-for-microsoft-365/

Deze verhogingen zullen wereldwijd van toepassing zijn, aangepast naar de lokale markten. De prijsverhogingen zijn alleen van toepassing op commerciële en zakelijke gebruikers. De verhogingen zijn vooralsnog niet van toepassing voor onderwijs, non-profit of consumentenabonnementen.*

Wanneer gaan de prijsverhogingen in?

De genoemde prijsverhogingen gaan in per 1 maart 2022 en zullen op de Joheco maandfactuur vanaf maart terugkomen. Zodra de euro-prijzen gepubliceerd worden door Microsoft zullen wij deze blog updaten.

Joheco is Gold partner van Microsoft en heeft door Microsoft gecertificeerde licentiespecialisten beschikbaar om te adviseren over licentiestrategie en compliance. Mochten er naar aanleiding van deze informatie vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met een accountmanager van Joheco.

 

 

arrow_back Terug naar overzicht