Optimaal genieten van welverdiende vakantie!

De vakantietijd is begonnen. Heerlijk met de familie naar het buitenland om de batterij weer op te laden. Hoe voorbereid ga jij van huis? Je wil je tijdens je vakantie natuurlijk geen zorgen maken. Wij hebben hieronder een aantal tips voor je, zodat je echt kunt genieten van je welverdiende vakantie! 
arms-dug-out-pool-headwear-2678053

Maak een goede back-up!

Het is algemeen bekend dat het maken van een back-up erg belangrijk is, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd. Je mag aannemen dat er door jouw bedrijf goede back-up voorzieningen zijn doorgevoerd. Dit is vaak niet het geval met de apparaten die je thuis gebruikt. Neem je jouw laptop of telefoon mee op vakantie, maak hier dan altijd een goede back-up van en ga met een rustig gevoel op vakantie.

Zorg voor ‘moeilijke’ pincodes en wachtwoorden!

Neem je een mobiel of laptop mee naar je vakantiebestemming, zorg er dan voor dat deze goed beveiligd zijn, sowieso door middel van een pincode of wachtwoord, zodat je het een cybercrimineel erg lastig maakt.

Wees voorzichtig met lokale wifi!

Maak onderweg of op plaats van bestemming geen gebruik van onbeveiligde wifinetwerken. Je weet nooit wie er meekijkt en meeluistert. Sla daarom geen wachtwoorden op en wees voorzichtig met bepaalde applicaties, zoals internetbankieren. Heb je toch gebruik gemaakt van deze apps, wijzig dan, zodra je weer op een beveiligd netwerk zit, je wachtwoord en voorkom dat cybercriminelen jouw data kunnen misbruiken.

Stel je Automatic Replies (Out of Office) in!

‘De Out of Office Reply’ is onmisbaar wanneer je op vakantie bent. Vergeet het dus niet in stellen, zodat je collega’s, klanten en leveranciers op de hoogte stelt dat je hun mail voor een bepaalde periode niet kunt beantwoorden. Ook kan je in dit bericht aangeven dat iemand anders de honneurs waarneemt.

Goed voorbereid op pad!

Stel, voordat je op vakantie gaat, een lijst op met zaken die je voor de vakantie moet regelen. Loop deze punten na en voer ze uit. Het kan voorkomen dat je tijdens je vakantie een mail moet lezen of een collega moet helpen. We raden aan om vooraf je e-mail in te stellen op je laptop, en ervoor te zorgen dat je toeganghebt tot het internet. Vergeet ook je oplader niet!

Tot slot: Ontspan en laad de batterij op!

Probeer je helemaal af te sluiten en volledig te focussen op je gezin, de zon en even helemaal niks. Als je niet met je werk bezig bent, ontstaan vaak ook de beste ideeën en inzichten. Mocht er op vakantie toch iets misgaan of vertrouw je iets niet, neem dan contact op met onze Service Desk via support@joheco.nl. Ook tijdens vakantiedagen helpen we je graag verder. Samen komen we verder! 

Wij van Joheco wensen jullie een hele fijne vakantie.

 

arrow_back Terug naar overzicht