Nieuwe functies Microsoft Teams

Via Microsoft Teams kan je projecten managen, collega's informeren en chatten over werkzaamheden die moeten gebeuren. Je ziet alle taken en projectmeetings die voor jou van toepassing zijn, en via een vergaderverzoek kan je ervoor kiezen in een keer alle leden van het team uit te nodigen voor het wekelijkse overleg. Het overzicht is gekoppeld aan jouw Outlook agenda, zodat er geen dubbele agenda’s ontstaan.

Microsoft Teams heeft nu twee nieuwe functies, namelijk kanalen vastpinnen aan jouw team die jij relevant vindt, en berichten plaatsen op meerdere kanalen. 

adult-asian-caucasian-1153213

Kanalen vastpinnen (september 2019)

Met deze functie in Microsoft Teams organiseer jij alle kanalen die jij relevant vindt voor jouw team. Door het kanaal vast te pinnen verplaats je het kanaal naar de bovenkant van je teamslijst voor gemakkelijke toegang. Om een kanaal te pinnen selecteer je de drie punten achter het kanaal. Vervolgens selecteer je ‘vastmaken’ om het kanaal in de nieuwe lijst te krijgen. Deze lijst verschijnt, vanaf het moment dat jij één kanaal hebt vastgezet boven de lijst met ‘Uw teams’. Op deze manier wordt het makkelijk om kanalen, welke voor jou als gebruiker belangrijk zijn, vast te zetten en daarna te openen uit de lijst ‘vastgemaakt’.

Berichten op meerdere kanalen plaatsen (oktober 2019)

Je kent het wel. Je moet een bericht naar meerdere mensen sturen, maar je wil dit niet steeds maar weer opnieuw doen. Daar heeft Microsoft Teams iets op gevonden. Je kunt nu in één stap een bericht posten op meerdere kanalen. Deze kanalen kunnen deel uit maken van hetzelfde team, maar het kanaal kan ook in een ander team staan. Dit zorgt voor een snelle manier om een bericht te plaatsen op meerdere locaties. Heb je jouw bericht bewerkt, dan past Teams dit overal aan.
 
Het werkt als volgt: Je selecteert 'een nieuw gesprek starten'. Dan typ je jouw bericht. Vervolgens selecteer je de optie om het bericht in meerdere kanalen te plaatsen. Daarna kies je desbetreffende kanalen. Wanneer je de kanalen hebt geselecteerd, verstuur je het bericht en zal deze geplaatst worden op de gekozen kanalen. Let op! Je moet hiervoor wel de juiste rechten hebben.
 
Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, neem dan contact op met je technisch adviseur. 

arrow_back Terug naar overzicht