In drie stappen naar Windows 11

Sinds eind vorig jaar heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows 11 beschikbaar gemaakt. Steeds meer bedrijven upgraden naar de nieuwe Windows 11 versie vanwege de vele nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten. Joheco heeft Windows 11 getest. In deze blog vind je meer informatie over de verschillen tussen Windows 11 en Windows 10 en geven we uitleg over het plan van aanpak dat we gemaakt hebben voor een (mogelijke) upgrade naar Windows 11.

Wat biedt Windows 11?

De veranderingen zijn met name toegepast op de “look-and-feel”. Het besturingssysteem heeft een opgefrist desktop ontwerp en nieuwe geluiden. Het geheel lijkt meer op hoe Apple haar desktops toepast. Zo bevindt de startknop zich bijvoorbeeld niet meer links onderin het scherm maar in het midden, zijn schermen transparanter en hebben ze rondere hoeken. Als je Windows 11 installeert, staat Teams standaard op het systeem.

Virtueel bureaublad

Ook biedt Windows 11 een optie waarmee je een virtueel bureaublad inricht. Hiermee houdt je werk- en privé zaken gescheiden. Net als op je smartphone, kun je gebruik maken van widgets, waarmee je diverse zaken gescheiden van elkaar houdt. De snelkoppelingen zijn wel op alle bureaubladen gelijk. Een scheiding in bijvoorbeeld openstaande websites op je werkprofiel, terwijl je in je privé profiel internet bankiert is mogelijk. Dit is een nuttige optie, helemaal nu veel mensen regelmatig thuiswerken. Ook op deze manier houd je werk en privé op één systeem beter gescheiden.

Lay-outkeuze openstaande schermen

Wanneer er meerdere schermen open staan hover je met je muis boven het vierkantje rechtsboven in het scherm en kies je een lay-out voor het tonen van deze meerdere schermen. Hiermee geef je openstaande schermen in een gekozen lay-out weer, in een voor jou optimale schermindeling.

Focus op beveiliging

Windows 11 is de veiligste Windows-versie tot nu toe, aldus Microsoft. De update komt dan ook met een breed aantal securityoplossingen. Denk aan de versleutelingstool Bitlocker en Windows Hello for Business, dat inloggen veiliger maakt via PIN en autorisatie op basis van biometrische kenmerken. Daarnaast zijn er vele andere tools die je beschermen tegen hacks, datalekken en andere vormen van cybercrime. Security is natuurlijk een zakelijke prioriteit. Windows 11 biedt daarin sterke basisbeveiliging.

Andere aandachtspunten

  • Power Automate en Microsoft Teams zijn standaard inbegrepen in het besturingssysteem;
  • De Microsoft Store heeft een nieuwe lay-out en bevat meer publieke en bedrijfsapplicaties;
  • Microsoft Edge is als browser inbegrepen in het besturingssysteem. Internet Explorer is niet meer beschikbaar. Wel kun je de IE mode activeren in Edge, wanneer een website hierom vraagt;
  • Verbeterde samenwerking met Microsoft Endpoint Manager en Windows Autopilot;
  • Je kunt – op termijn – Android apps installeren in het besturingssysteem. Deze worden dan aangeboden via de Amazon webstore.

In drie stappen naar Windows 11

Wil je upgraden? Neem dan de volgende overwegingen mee:

  • Nog niet alle bedrijfsapplicaties zijn mogelijk geschikt om op Windows 11 te werken
  • Windows 11 stelt strengere eisen aan hardware en apparatuur. Daarbij is er een kans dat je laptop / pc niet geschikt is voor Windows 11
  • Microsoft biedt nog ondersteuning op Windows 10 tot uiterlijk 2025
  • Zorg ervoor dat je voor een upgrade een goede back-up hebt van je data. Mocht er wat fout gaan in de omzetting dan is je data geborgd en veilig

Joheco helpt klanten om de overstap naar Windows 11 te maken. Dit doen we door middel van het onderstaande stappenplan.

StappenResultaat
Stap 1
Hardware inventarisatie
Overzicht met devices die geschikt zijn voor Windows 11. Tevens inzicht in de systemen die mogelijk of niet geschikt zijn.
Stap 2
Software inventarisatie
Optionele stap waarin we onderzoeken welke bedrijfssoftware er binnen de organistatie gebruikt wordt en valideren of deze geschikt is voor Windows 11.
Stap 3
Pilot en uitrol
Joheco adviseert om eerst een aantal hoofdgebruikers te upgraden naar Windows 11. Werkt alles naar wens? Dan kunnen we de rest van de organisatie begeleiden om te upgraden naar Windows 11.

 

Uitleg en contact

Ben je klant van Joheco? Dan nemen we de komende periode proactief contact met je op om bovenstaand Plan van Aanpak uit te leggen en in de plannen. Ben je nog geen klant van Joheco, maar wil je wel ondersteuning bij het upgraden naar Windows 11? Neem dan contact met ons op via 0252-240 190 of verkoop@joheco.nl

 

arrow_back Terug naar overzicht