Microsoft stopt met ondersteuning van Windows 7

Vanaf 14 januari 2020 zal Microsoft geen uitgebreide ondersteuning meer geven voor Windows 7. Wil je weten welke impact dat gaat hebben op jouw IT-omgeving? Een overzicht met de betreffende systemen kun je vinden in het klantportaal. Lees snel verder om hier meer over te leren.

Wat is de impact voor jouw organisatie?


Zodra Microsoft geen ondersteuning meer biedt, ontvang je geen beveiligingsupdates meer en loop je als bedrijf het risico op malware- en virusaanvallen. Dit kan mogelijk ernstige datalekken en schending van de privacy wetgeving veroorzaken. Daarnaast zal je ook geen nieuwe updates meer ontvangen via Windows Update om de hardware en software ondersteuning te verbeteren.

Joheco adviseert je dan ook om minstens 6 maanden voor het einde van de uitgebreide ondersteuning (14 januari 2020) te inventariseren wat mogelijke alternatieven zijn, passend bij de huidige omstandigheden en de groei die jouw bedrijf gaat doormaken. Joheco wil je hier graag bij helpen! Hier is eenvoudig te zien welke hardware nog met Windows 7 werkt. Zo kun je heel eenvoudig zien welke impact dit heeft.  

Doe het zelf via het klantportaal

Joheco heeft het klantportaal opgericht om duidelijkheid en inzicht te creëren voor de klant. Hieronder is beschreven hoe je eenvoudig het overzicht van alle hardware binnen jouw organisatie kan vinden.
 
  1. Ga naar https://www.joheco.nl/onboarding
  2. Klik op 'Start je eigen dashboard'
  3. Log in met je Microsoft- of LinkedIn account
  4. Je bevindt je nu in het Klantportaal
  5. Klik op ' naar rapportages'
  6. Ga naar 'Managed Devices', en klik op 'Detailinformatie'


Klantportaal Joheco Managed Devices


Mocht het niet lukken om het overzicht te vinden, dan helpen we je graag verder. Stuur ons een bericht en we bellen of mailen je terug met een uitgebreide instructie.

Advies op maat

Joheco kan natuurlijk ook een scan verzorgen en je adviseren welk alternatief het beste bij jouw omstandigheden aansluit. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Office 365. Hiermee kan je als bedrijf een efficiëntie slag slaan. Neem contact op met je technisch adviseur voor een voorstel op maat.

Follow @JohecoNL
arrow_back Terug naar overzicht