Microsoft 365 vs Office 365

Er bestaat enige verwarring tussen Microsoft 365 en Office 365. Wat is het verschil en wat gebruik ik waar voor? In deze blog vind je alle 'ins en outs' over deze systemen en wat er allemaal onder valt. 

Wat is het verschil? 


Microsoft 365 is de overkoepelende naam voor de gecombineerde werkplekoplossing van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Kort gezegd is Office 365 een onderdeel van Microsoft 365. Je kan Office 365 hebben zonder Microsoft 365, maar geen Microsoft 365 zonder Office 365. Daarmee sluit Microsoft 365 Business perfect aan bij de populariteit van mobiel werken. Jouw collega’s kunnen overal en altijd werken met toegang tot de apps en bestanden die zij nodig hebben.

Microsoft Office 365


Office 365 is nog steeds de leidende en zeer gewaardeerde oplossing voor organisaties en professionals, waarmee iedereen overal en altijd beschikt over zijn of haar zakelijke e-mail, agenda en Office-documenten, lokaal of in de cloud. Vertrouwde Office-programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn zowel in de browser te gebruiken als lokaal via een desktopinstallatie.


Enterprise Mobility + Security


Dankzij slimme innovaties blijven jij en jouw collega’s veilig en productief met alle favoriete apps en apparaten. Denk aan het beheren van single sign-on voor verschillende apparaten met zowel lokale als cloud-apps. Via één beheeromgeving kunnen apps en data op mobiele iOS-, Android- en Windows-apparaten worden beheerd.


Windows 10


Het besturingssysteem dat vrijwel iedereen kent en dat op de achtergrond alle 365 programma’s faciliteert, voorzien van geavanceerde beveiliging die jouw bedrijf proactief beschermt tegen digitale dreigingen. Als ICT-beheerder kunnen wij updates eenvoudig beheren en doorvoeren zonder dat de rest van jouw organisatie daar iets van merkt; jouw collega’s profiteren alleen van applicaties die goed werken in een gebruiksvriendelijke werkomgeving.

Welke abonnementen zijn er beschikbaar? 

 
Microsoft 365 kent in de basis twee abonnementsvormen:


Microsoft 365 Business


Dit abonnement is speciaal ontwikkeld voor het mkb tot 300 werkplekken. Het bestaat uit het uitgebreide Office 365 Business Premium, aangevuld met device management-tools en veiligheidsoplossingen om devices op afstand te beheren en dreigingen als virussen en malware het hoofd te bieden.


Microsoft 365 Enterprise E3 en E5


De Enterprise-versies zijn ontwikkeld voor grotere organisaties die samenwerking, veiligheid en productiviteit willen verbeteren. Microsoft SharePoint, Intune, Intranet-app Yammer, Microsoft Teams en geavanceerde Analytics-tools maken dit onder andere mogelijk als aanvulling op het Business-abonnement.

 

Wat adviseert Joheco mij?


Maak je al gebruik van één of meerdere Microsoft-oplossingen zoals Office 365 of Exchange? Ben je benieuwd hoe je het beheer van de werkplekken kunt vereenvoudigen? Laten we samen eens kijken wat het voor jouw situatie kan betekenen. Het is altijd de combinatie van Joheco + Microsoft 365. Neem contact op met je technisch adviseur en profiteer van de veiligheid, productiviteit en het gemak van één oplossing.

arrow_back Terug naar overzicht