Hoe kunnen Power Bi-dashboards je meer grip op je organisatie of team geven?

Een Power BI-dashboard is een tool om, aan de hand van visualisaties, statistieken en data te tonen. Dit dashboard bestaat (meestal) uit één pagina, ook wel een canvas genoemd. Aangezien het maar één pagina betreft, bevat een goed ontworpen dashboard alleen de belangrijkste elementen van het verhaal. Deze belangrijkste elementen worden vaak aan de hand van grafieken, tabellen en infographics uitgebeeld en eenvoudig weergegeven.

Hoe kunnen Power Bi-dasbhoards je meer grip op je organisatie of team geven? In onderstaande blog geven we een aantal voordelen waarvan wij denken dat deze onmisbaar zijn in elke organisatie.

pexels-fauxels-3183171

Het maken van rapportages

Veel organisaties gebruiken nog steeds Excel voor het maken van rapportages. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen in Excel. Wil je refreshen , dan zul je alle gegevens eerst zelf bij moeten werken om vervolgens de grafieken en tabellen te vernieuwen. Daarnaast ontvang je alleen de rapportage van de data die je zelf hebt ingevoerd. Power Bi is bij uitstek geschikt voor het maken van rapportages. De rapportage is eenvoudig te actualiseren omdat Power Bi de gegevens automatisch bijwerkt. Deze auto-refresh bespaart je veel tijd bij het inzichtelijk maken van je data. 

Dashboards delen

Via Power Bi deel je rapportages eenvoudig. Je publiceert duidelijke en mooie visualisaties die er ook op mobiel of tablet goed uitzien. Deze dashboards zijn gemakkelijk te bekijken: Via de app of via iedere browser. De maker(s) van de dashboards zijn de enige personen die wijzigingen kunnen aanbrengen. Bij programma's als Excel zul je hem waarschijnlijk als PDF of in een PowerPoint versturen. Het nadeel hiervan is dat iedereen wijzingen in kan aanbrengen en je veel verschillende versies krijgt.

Analyseren van de data

Het maken van rapportages, of het delen van dashboards hebben toegevoegde waarde voor jouw onderneming. Wil je data nog bruikbaarder maken? Analyseer dan jouw data en baseer de keuzes voor jouw bedrijf op de verkregen inzchten. De analyse van de data ligt niet alleen bij jou of de afdeling waar dit betrekking op heeft. Power Bi heeft ook ingebouwde mogelijkheden voor analyse. Zo herkent het programma trends in jouw data en adviseert je hierover. Power Bi gebruikt verschillende algoritmes en groepeer je data voor 'advanced analytics'.
 
Power Bi-Dashboards is de perfecte tool om jouw data actueel en eenvoudig te tonen. Ook kan je heel eenvoudig deze data actueel en up to date houden zonder dat je hier iets aan moet doen. Wil je meer informatie over deze tool? We denken graag mee welk soort rapportage van toegevoegde waarde kunnen zijn om meer grip te krijgen op de resultaten van je organisatie of team. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. 

Ik wil graag meer informatie over Power Bi-dashboards:

arrow_back Terug naar overzicht