Het klantportaal, deel 3: Rapportages

We willen het jou als IT-verantwoordelijke makkelijker maken. Daarom verzamelen we alle belangrijke inzichten op één plek, namelijk in 'het klantportaal'. Dat is niet alleen prettig, maar ook slim. Hoe efficiënter we samenwerken, hoe meer we bereiken. In de komende blogs gaan we dieper in op de functionaliteiten die 'het klantportaal' aanbiedt. 

Na 'de Roadmap' en 'Contracten' gaan we nu verder met rapportages.

Rapportages

Streef je naar continuïteit van je organisatie, dan wil je weten hoe het met de kwaliteit van je ICT-omgeving is gesteld. Gaat de automatische back-up goed? Is er nog voldoende ruimte op de harde schijven? Worden alle devices op virussen gescand? Het zijn dit soort zaken waar Joheco continu zicht op heeft.

Maandrapportage

Via deze rapportage krijg je elke maand een update. Je kan maximaal 1 jaar terug. Bekijk welke werkzaamheden zijn gedaan, de issues die spelen, de tickets die zijn ingeschoten en door wie. Eventuele risico’s en aandachtspunten staan samengevat onderaan het rapport.
 

Managed Devices

Managed Devices geeft je een overzicht van alle hardware binnen en buiten je organisatie. Hier zie je bijvoorbeeld hoeveel servers, werkstations, mobiele apparaten, netwerk components en printers beheerd worden door Joheco. Klik op 'Detailinformatie' als je een onderdeel wil inzien. 
 

Service Desk

De rapportage van Service Desk geeft je een duidelijk beeld van het aantal tickets die open staan, in behandeling zijn en hoeveel er de afgelopen maand zijn afgehandeld. Klik op 'Meer ticket informatie' als je een onderdeel wil inzien. 

Security

Elk bezoek aan je website of online service begint met een webrequest. Dit overzicht geeft je een beeld van het totaal aantal webrequest en of er sprake is geweest van vijandig verkeer. Daarnaast laat het je ook zien hoe vaak het is afgewend. Klik op 'Detailinformatie' als je een onderdeel wil inzien. 
 

Managed Back-up

Hoeveel servers en werkstations binnen jouw organisatie hebben een back-up? Klik op 'Detailinformatie' als je per device wil weten of er een back-up heeft plaatstgevonden, wanneer deze plaatsvond en of deze succesvol was. 

Resource management

Hoe is de staat van al je IT resources? Heb je genoeg capaciteit, hoe is het met de performance, leeftijd en licenties? Deze rapportage geeft de disk health van jouw servers en werkstations weer, maar ook het aantal apparaten met bijbehorende leeftijd. Klik op 'Detailinformatie' als je een onderdeel wil inzien. 
 

Aandachtspunten

Naar aanleiding van de rapportage heeft Joheco een lijst samengesteld met aandachtspunten. Dit zijn actiepunten die op korte termijn opgelost moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de update van een aantal apparaten, het voorzien van een krachtige antivirus bescherming of het maken van een back-up van een werkplek. 
 

Waar vind ik meer informatie?

Om je van dienst te zijn, hebben we een handleiding samengesteld. Deze handleiding geeft je de handvaten die (wellicht) nodig zijn om de weg te vinden binnen het klantportaal. In deze handleiding worden zaken beschreven als ‘aanmelden, rapportage, contracten, roadmap, services, uitloggen en gebruiker verwijderen’.

Deze handleiding is te vinden in het klantportaal, helppagina. Om de handleiding te lezen, is het noodzakelijk eerst in te loggen in het klantportaal. Dit kan met je Microsoft- en LinkedInaccount. Nadat je bent ingelogd zie je in het menu het kopje 'help' staan. Hier kan je de handleiding en ook verschillende tutorials vinden waarin het klantportaal verder wordt toegelicht. 

Heb je na het lezen van deze handleiding nog vragen over 'Rappotages', stuur dan een mail naar marketing@joheco.nl. Wil je de handleiding als PDF ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang de handleiding

arrow_back Terug naar overzicht