Het einde van Windows 7 Support

Microsoft zal na 14 januari 2020 stoppen met de gratis beveiligingsupdates en software support voor Windows 7. Dit betekent dat Windows 7 niet langer meer ondersteund wordt door Microsoft. De laptops en PC's die je gebruikt zullen kwetsbaarder zijn voor Ransomware aanvallen en datalekken. Vanaf 13 oktober 2020 vervalt ook de support op de Exchange Server 2010 en Office 2010.

keyboard-green-51415

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Maak je gebruik van verouderde versies van Windows, dan zijn de betreffende apparaten kwetsbaar voor beveiligingsincidenten, non-compliance en reputatieschade. Als je deze verouderde versies wil blijven gebruiken, dan zijn de computers overgeleverd aan cyberaanvallen en datalekken. Windows 7 blijft gewoon werken, maar er worden geen beveiligingsupdates meer beschikbaar gesteld door Microsoft. Dit betekent dat als er een datalek in Windows 7 wordt gevonden, deze niet door Microsoft wordt opgepakt.
 
Daarnaast kan het nadelige gevolgen hebben voor je klantenbestand. Wet- en regelgeving en industrie reguleringen zoals de AVG, ISO, HIPPA en PCI vereisen van alle bedrijven dat zij hun systemen goed beveiligen. Zonder beveiligingsupdates lopen jouw computers een groot risico en voldoen ze niet aan reguleringen en wetgeving.
 

Hoe zie ik of mijn laptop of PC op Windows 7 draait?

1. Ga links onderin je beeldscherm naar de Windows-startknop
2. Klik daarop met je rechtermuisknop
3. Kies voor ‘systeem’
4. Bij ‘Windows-specificaties’ zie je bij ‘Editie’ welke versie van Windows op het apparaat staat.
 

Wat kan ik nu doen?

De gemakkelijkste manier is upgraden naar Windows 10 professional. Met Windows 10 ben je verzekerd van een betere beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Je kunt op een aantal verschillende manieren upgraden naar Windows 10:
 
  • Nieuwe computer kopen
Nieuwe computers hebben standaard al Windows 10. Let wel op dat je zakelijke computers aanschaft met WIndows 10 Professional.
 
  • Losse Windows 10 pro licenties aanschaffen
Je kan Windows 10 Pro ook los aanschaffen. Dit doe je online of via je IT-dienstverlener.
 
Ben je klant bij Joheco, dan is er niks aan de hand. Wij maken alleen gebruik van de allernieuwste licenties, en installeren alleen maar het beste voor onze klanten. 
 

Hulp nodig?

Wil je meer informatie of een voorstel voor het upgraden van je Windows 7 computers, vul hieronder je e-mailadres in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 
arrow_back Terug naar overzicht