Drie redenen om je wifi te vernieuwen

Is je netwerk nog solide genoeg?

Iedere organisatie gebruikt wifi. Het eerste wat men doet bij een nieuwe ontmoeting, naast het aanbieden van koffie, is het verlenen van het juiste wifiwachtwoord. Een optimaal draadloos netwerk is een must-have, in plaats van een nice-to-have. Er wordt door de gebruikers dan ook steeds meer van het netwerk gevraagd. In hoeverre is het wifinetwerk sterk genoeg om alle aanvullende verwachtingen en eisen vanuit de organisatie te vervullen?

In deze blog gaan we in op de ontwikkelingen die nieuwe eisen stellen aan een wifinetwerk.

1. Vernieuwing blijft uit

Bijna iedere organisatie gebruikt een draadloos netwerk. Veel bedrijven hebben ooit een keer een paar Access Points opgehangen om hun kantoor van een draadloos netwerk te voorzien en er verder nooit meer iets mee gedaan. “Maar het werkt toch prima?”, is het vaak het antwoord wanneer gesproken wordt vernieuwing. Vooruit, er is weliswaar wifi, maar is dit netwerk solide genoeg om de veranderende eisen van je organisatie te faciliteren? Bedrijven komen er soms pas laat achter dat hun netwerk niet meer voldoet aan de geldende securityvereisten, dat hun verbinding traag wordt of dat sommige apparaten er niet optimaal op werken. 

2. De rol van het draadloze netwerk wordt groter

Terwijl bedrijven hun verouderde netwerk te lang in stand houden, wordt er wel steeds meer gevraagd van wifi. Niet alleen medewerkers, maar ook klanten en bezoekers maken gebruik van het netwerk. Meer gebruikers betekent ook intensiever gebruik, zeker wanneer deze gebruikers werken met bring-your-own-device. Dat heeft gevolgen voor het aantal apparaten, de diversiteit van de apparaten en de beveiliging ervan. Er worden meer functies aan het draadloze netwerk gekoppeld zoals telefonie, betaalverkeer en het beschikbaar maken van een apart gastennetwerk. Dat vraagt meer van je netwerk, zowel van de capaciteit als van de security van je netwerk. We zien echter vaak dat bedrijven beiden niet verhogen wanneer het aantal gebruikers of apparaten toeneemt. Het resultaat: matige wifi-omgevingen en een daling van de gebruikerservaring.

3. Investeren hoeft niet meer

Om een gebrekkige gebruikerservaring te voorkomen heeft je omgeving regelmatig de juiste upgrade nodig. Veel bedrijven hebben echter geen budget vrijgemaakt voor het doen van een hoge investering, die zich pas in de loop der jaren terugverdient. Zonder initiële investering kun je toch een goed wifinetwerk realiseren, via Wifi as a Service. Dit model wint terrein bij steeds meer bedrijven omdat je de kosten uitspreidt over de lange termijn, door een vast maandelijks tarief. En je hebt geen omkijken meer naar je netwerk. Bij Joheco stellen we via dit model hoge kwaliteit wifi beschikbaar, waarbij je zeker weet dat onze professionals jouw netwerk non-stop in de gaten houden.

Altijd first class wifi?

Om een stabiele en futureproof wifi-oplossing te realiseren is het belangrijk dat deze volledig wordt beheerd, geconfigureerd en actief gemonitord. De oplossing wordt steeds voorzien van de nieuwste toepassingen en wordt regelmatig geüpdatet. Ook op het gebied van schaalbaarheid heeft een Wifi as a Service oplossing aantrekkelijke voordelen. In samenspraak met Joheco prik je gemakkelijk nieuwe access points erbij, of haal je deze weer weg als je bedrijf juist krimpt. Met behulp van de monitoring reageert Joheco tijdig op afwijkende prestaties en de security van je omgeving wordt volledig geborgd door de partner, met de meest waterdichte maatregelen.

Ben je al overtuigd, of heb je nog wat vragen? Wat het ook is, het is altijd een goede reden om contact op te nemen. We helpen je graag verder.

arrow_back Terug naar overzicht