Help! Wifi op de camping is slecht!

Je kent het wel. Eindelijk heeft het hele gezin vakantie. In een volgeladen auto op weg naar Frankrijk voor drie weken ontspanning, rust en quality time met de familie. Na duizenden kilometers kom je dan eindelijk aan op de plaats van bestemming. Bij de receptie vraag je direct naar de wifi van de camping. Je wil natuurlijk wel op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws in de wereld. Ook willen jouw kinderen nog even de laatste aflevering bekijken van hun favoriete Youtuber.

De campingbaas geeft je de code voor het lokale wifinetwerk. Eenmaal bij de tent aangekomen kom je erachter dat de wifi traag is. Ook heb je bij de tent minder goed bereik dan bij de receptie. Dan maar overschakelen naar 4G. Je moet toch online blijven. Na de vakantie ontvang je een 'dure' rekening van jouw internetprovider. Komt dit je bekend voor, lees dan nu verder!

barefoot-beach-cheerful-1574653

Grootste ergenis op vakantie

Vakantiegangers noemen 'geen of traag werkende wifi en betalen voor je internet' één van hun grootste ergenissen op de camping. Ook al willen reizigers genieten van rust en ontspanning, toch wil bijna iedereen wel een goede internetverbinding hebben zodat ze het weerbericht, de laatste aflevering van hun favoriete serie, of het WK voor vrouwen kunnen kijken.
 

Geen bereik door te weinig hotspots

Op veel Europese campings is het niet best gesteld met de wifi. Er zijn meestal slechts enkele hotspots beschikbaar waardoor campinggasten met tientallen tegelijk bij een hotspot staan zodat ze toch de 'Tour de France' kunnen volgen. Ook op Nederlandse campings is het niet overal eenvoudig om op internet te surfen. In de buitengebieden ligt meestal geen glasvezel, waardoor campinghouders duizenden euro's moeten investeren om een eigen wifi-netwerk aan te leggen. Deze kosten moeten campinghouders dan ook doorberekenen aan de gasten. 
 
Deze investering zie je als gast vaak niet terug. Dit komt mede omdat iedereen op de camping gebruikt maakt van deze dienst. Als iedereen films gaat zitten downloaden, dan kan dit netwerk dat niet aan. Daarnaast hebben grotere campings extra masten nodig om alle gasten van wifi te voorzien. Daar red je het niet mee met een huis-tuin-en-keuken-router. 
 

Back to the basics!

Van drie weken zonder internet is nog nooit iemand minder geworden. Hierdoor krijg je de kans om als gezin dingen te gaan ondernemen, zodat je echt quality time hebt met de familie. Ook kan je gemakkelijk zonder wifi de weg vinden (ouderwetse landkaarten/ wegenkaarten), weten of het lekker weer wordt vandaag (ga naar buiten en ervaar het zelf) en ervaringen delen met de achterban (stuur een ouderwetse kaart met een afbeelding van de streek). Hierdoor ga je terug naar de basics en kom je erachter hoe leuk het eigenlijk is om deze dingen samen met je gezin te ondernemen. 
 

Heb je een accommodatie, camping of bedrijf en wil je weten hoe betrouwbaar, snel en veilig jouw wifi-netwerk is? Boek dan nu een wifi-scan op www.firstclasswifi.nl. We komen op locatie en meten waar de pijnpunten zitten. Alle bevindingen worden gedeeld via een uitgebreid rapport. Dit bevat een weergave van de huidige en de gewenste situatie, inclusief een implementatieplan.

arrow_back Terug naar overzicht