Hoe veilig is jouw IT-omgeving?

Hoe veilig is jouw IT-omgeving? Zijn jouw medewerkers op de hoogte van de gevaren van cybercriminaliteit? Hoe denk jij te scoren op het gebied van bewustzijn, endpoint security en beleid?' We zien dat veel organisaties hier geen duidelijk antwoord op kunnen geven. Wij kunnen je hierbij helpen en ondersteuning bieden waar nodig.

photo-of-person-holding-mobile-phone-3183153
Jaarlijks krijgt ongeveer 50% van de bedrijven met meer dan 10 werknemers te maken met cyberincidenten. Deze incidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen en menselijke fouten, maar ook cybercriminelen kunnen voor veel schade zorgen.

Hiervoor hebben wij een security scan ontwikkelt o.a. gebaseerd op ISO standaard (9001, 27001) en meer dan 30 jaar ervaring. Deze security scan geeft je na +- 90 'niet-technische' vragen het inzicht in jouw IT-omgeving waar je al die tijd naar op zoek bent. 

De security scan bestaat uit een informatief gesprek van circa 60 minuten. In dit gesprek bespreken we jouw security op basis van de 8 lagen van security. Het is belangrijk dat niet alleen de techniek klopt, maar ook de beleidsmatige en menselijke kant van security.

De acht lagen van security bestaan uit:
 1. Bewustzijn: Ruim de helft van security-calamiteiten wordt veroorzaakt door gebruikers. En slechts 41% van gebruikers kent het beleid ten aanzien van digitale veiligheid. Alleen al door bewustzijn
  van medewerkers te vergroten, weet je binnen jouw organisatie risico's sterk te beperken.
 2. Beleid: Cyber Security staat én valt met goed beleid. Wat moet je hiervoor allemaal doen en waar
  moet je allemaal aan denken? Joheco heeft de expertise en biedt jouw inzichten in de
  kansen binnen jouw organisatie.
 3. Monitoring: Het is belangrijk dat je inzichten hebt in de security binnen jouw organisatie. Hierdoor kan je makkelijk schakelen bij calamiteiten. Vooruitzien is beter dan genezen.
 4. Data Security: Hoe secure is jouw data? Maak jij van alle data een back-up? Deze vragen staan centraal. Joheco heeft de expertise en biedt jouw inzichten in de kansen binnen jouw organisatie.
 5. Applicatiebeheer: Het beheren en controleren van je applicaties geeft je een duidelijk inzicht in de kansen binnen jouw organisatie.
 6. Endpoint security: Endpoint Security is een strategie waarbij beveiligingssoftware wordt gedistribueerd naar devices, maar centraal wordt beheerd. Endpoint Security zorgt voor de optimale veiligheid binnen jouw organisatie.
 7. Netwerk en Systeem: Een netwerksysteem is een computersysteem dat gebaseerd is op een netwerk van computers. Hoe goed is jouw netwerk en systeem beveiligd en hoe groot is de kans dat je
  slachtoffer kan worden van cybercrime. Deze vragen staan centraal in dit onderdeel van
  de security scan.
 8. Fysieke maatregelen: Fysieke beveiliging is een onderdeel van de security scan omdat alle bedrijfsmiddelen ook fysieke beveiliging nodig hebben. Hoe is jouw hardware beveiligd?
Na dit gesprek ontvang je van Joheco een uitgebreide rapportage met de score per laag, verschillende actiepunten om deze score te verbeteren en een uiteindelijke algemene score. De rapportage van de security scan biedt je inzichten in de IT-security van jouw organisatie. De actielijst geeft per laag aan welke handeling je kan uitvoeren om bepaalde onderdelen van security te verbeteren. Scoor jij lager dan 6 punten bij een bepaalde laag, dan is het verstandig om contact op te nemen met jouw adviseur.
 
Wil jij graag weten hoe jij scoort op het gebied van Security, of wil jij graag intern toetsen of jouw medewerkers op de hoogte zijn van de gevaren van Cybercrime, klik dan op onderstaande button. Samen komen we verder.
 
Ja, ik wil de gratis security scan
arrow_back Terug naar overzicht