De nieuwe norm op het gebied van (thuis)werken

De manier van werken is de afgelopen tijd sterk veranderd. Veel van je collega's werken thuis of laten in ieder geval één keer per week hun gezicht zien op de zaak. Jij bent druk bezig om jouw medewerkers te informeren over de online gevaren en veranderingen die deze periode zijn opgetreden. Hoe zorg jij ervoor dat deze nieuwe norm binnen jouw organisatie past en hoe kan Joheco hierbij helpen? 

woman-wearing-beige-dress-shirt-using-laptop-computer-3277932

Efficiënt thuiswerken

Thuiswerken was in de précorona tijd toch wel de grootste angst van vele directeuren en leidinggevenden. Kunnen onze medewerkers wel thuis aan de slag zonder gestoord te worden. Heeft iedereen de mogelijkheid en de middelen om hun capaciteiten te benutten? Gaan we het financieel merken als al mijn medewerkers thuis gaan werken?

De afgelopen tijd heeft uitgewezen dat thuiswerken in de meeste gevallen goed heeft uitgepakt. Door middel van efficiënt samenwerken via Teams konden medewerkers, nadat ze de benodigdheden zoals de laptop, bureaustoel en grotere schermen binnen hadden, op volle kracht doorgaan met hun werkzaamheden. Vergaderingen met klanten, meetings met collega's en zelfs de VrijMiBo-borrel kon gewoon doorgaan. Ben je nog niet helemaal op de hoogte van de mogelijkheden van Microsoft Teams, schrijf je dan in voor een training omtrent Teams. Zet onderaan deze pagina een vinkje bij 'Training Teams' en klik op versturen.

Phishing mails herkennen

Door de uitbraak van het coronavirus is veilig thuiswerken nog belangrijker. Ook vinden er nu meer aanvallen plaats, die inspelen op het coronavirus. Hier zijn een aantal tips & tricks voor: Werk in een beveiligde thuiswerkomgeving. Log thuis in op de server van het bedrijf en gebruik ook de laptop, tablet of computer van het bedrijf. Bedrijven met een flexibel thuiswerkbeleid zijn beter voorbereid op dit soort situaties. O.a. via versleutelde VPN-verbindingen en Two-Factor-Authenticatie werken zij al veilig.
 
Ook cybercriminelen spelen in op de enorme aandacht voor het virus. Ze versturen phishingmails met waarschuwingen over COVID-19. Deze berichten bevatten schijnbaar nuttige informatie, links en/of bijlagen over de virusuitbraak of updates over hoe je veilig blijft. Wil je graag een phishing test laten uitvoeren binnen jouw organisatie? Zet onderaan deze pagina een vinkje bij 'Phishing Test' en klik op versturen.

Bewustzijn van je medewerkers vergroten

De beveiliging van elke organisatie is zo sterk als haar zwakste schakel. Op het gebied van ICT zijn medewerkers momenteel de zwakste schakel. We verkleinen de veiligheidsrisico’s door iedereen in de organisatie hiervan bewust te laten worden en ze te informeren over hoe ze bij kunnen dragen aan een veiligere ICT-omgeving.

Wist je dat slechts 41% van de gebruikers het beleid ten aanzien van digitale veiligheid kent? Alleen al door bewustzijn van medewerkers te vergroten, kun je binnen jouw organisatie risico’s sterk beperken. Een awareness sessie kan hierin een grote rol spelen. Wil je graag een awareness sessie bijwonen? Zet onderaan deze pagina een vinkje bij ‘Awareness Sessie' en klik op versturen.

Eenvoudig afspraken inplannen

We hebben sinds kort een bookingsmodule op onze website waardoor onze klanten eenvoudig en snel een afspraak kunnen inplannen. Hierdoor zien ze meteen wie er op welk tijdstip beschikbaar is voor een kennismakingsgesprek, security scan of bespreking maandrapportage.

Wil je zelf ook een bookingsmodule op je website of intranet? Laat bezoekers van jouw website direct diensten, events, consults en/of ruimtes boeken. Meer informatie? Zet een vinkje onderaan bij 'Afspraak Module' en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen jouw bedrijf.

Joheco Diensten

Samen komen we verder. Dat is ons levensmotto. Daarom willen we onze klanten helpen met diensten, services en trainingen. Hierdoor voldoe jij aan de nieuwe norm van (thuis)werken. Ben je geinteresseerd in een of meerdere diensten, geef dat dan hieronder aan.
 

Ik ben geinteresseerd in onderstaande Joheco dienst(en):

arrow_back Terug naar overzicht