De 4 belangrijke lessen van de Cloud Summit 2017

Om u niet alleen nu, maar ook in de toekomst zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het voor Joheco belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. De Cloud Summit 2017 - die in het voorjaar plaatsvond in Phoenix, Arizona (Verenigde Staten) - was hier een ideale gelegenheid voor. Tijdens dit evenement deden verschillende toonaangevende ICT-innovators hun verhaal over de nieuwste technologieën en trends rond cloud computing. We brachten een bezoek en vertellen u graag welke belangrijke lessen we hebben geleerd.

1. Cloud groeit sneller dan verwacht

Cloud computing is inmiddels al heel wat jaren een belangrijk begrip binnen de ICT-wereld. Toch had niemand aan zien komen dat het zo snel zou gaan met de cloud. De verwachtingen die enkele jaren geleden werden uitgesproken, zijn ruimschoots ingelost. Deze groei zal naar verwachting voorlopig blijven aanhouden. Een oorzaak voor de explosieve groei is het feit dat de voordelen van de cloud door een breed publiek worden gedragen. De schaalbaarheid die de cloud met zich meebrengt, de mogelijkheid om vanaf iedere locatie toegang te hebben tot bedrijfsdata en de snelheid waarmee nieuwe technologieën kunnen worden geadopteerd zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast is een cloud-omgeving vaak moeiteloos te implementeren, waardoor de drempel om de overstap te maken voor veel bedrijven laag is.

2. Zelf­lerende, data­gestuurde techno­logieën ook van waarde in het MKB

Wat eens te meer duidelijk werd tijdens de Cloud Summit, was het belang van data voor organisaties. Data wordt door sommigen gezien als het digitale goud. Het wordt echter pas van waarde als er op een goede manier mee wordt omgegaan. Tot voor kort was datagestuurde bedrijfsvoering alleen weggelegd voor grote organisaties, maar tegenwoordig zijn zelflerende, datagestuurde technologieën ook beschikbaar voor het MKB. Deze technologieën bieden verschillende voordelen. Zo kunnen ze zorgen voor snellere processen, betere diensten en kostenbesparingen.

3. Steeds meer vraag naar techno­logieën voor een optimale user experience

Een andere trend die enkele jaren geleden in gang is gezet - en in de toekomst steeds zichtbaarder gaat worden - is de nadruk op technologieën die een optimale user experience mogelijk maken. Belangrijke spelers als Cisco, Dropbox en Amazon zetten grote budgetten in om nieuwe technologieën te ontwikkelen die alledaagse werkprocessen vereenvoudigen en ongemakken uit de weg ruimen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de slimme meeting room van Cisco Spark en de elektronische handtekeningoplossing van DocuSign.

De slimme meeting room van Cisco Spark


Als u weleens gebruikmaakt van een videoconference-tool, dan heeft u vast weleens ervaren dat een meeting moet worden geannuleerd vanwege problemen met de apparatuur. Dankzij de slimme meeting-applicatie van Cisco Spark behoort dit tot de verleden tijd. Met deze vooruitstrevende technologie maakt u namelijk - via de cloud en met uw smartphone, tablet of laptop - probleemloos verbinding met uw beschikbare apparaten. U kunt heel eenvoudig schakelen tussen een groot scherm en het scherm van bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Hierdoor kunt u tijdens een meeting wisselen van ruimte en zelf bepalen wie er met u mee kunnen kijken.

Elektronische handtekening van DocuSign


Een ander mooi voorbeeld van technologie die uw dagelijkse processen flink kan versnellen, is de applicatie van DocuSign, waarmee u het ondertekenen van documenten volledig digitaliseert. Het werkt heel simpel. Vanaf uw smartphone, tablet of laptop selecteert u een document dat moet worden ondertekend. Vervolgens voegt u de personen toe van wie u een handtekening nodig heeft. Zij krijgen automatisch een bericht met de vraag of zij het document willen goedkeuren. Dit kunnen zij doen door op het scherm met de wijsvinger een digitale handtekening te zetten. De applicatie biedt daarnaast een overzicht, zodat u altijd op de hoogte bent van de status van uw documenten.

 

4. Security is en blijft top­prioriteit

De vierde les die we kunnen trekken is dat het beveiligen van uw infrastructuur ook in de toekomst een absolute topprioriteit blijft, ongeacht of uw omgeving on-premise of in de cloud wordt beheerd. De nieuwe manier van werken, waarbij werknemers hun data en bestanden overal mee naartoe nemen, zorgt voor nieuwe bedreigingen. Deze ontwikkeling is onoverkomelijk en het is dan ook geen optie om standvastig te proberen alle data binnenshuis te houden. Werknemers zullen altijd manieren vinden om hun data ook extern toegankelijk te maken. Daarom is het verstandig om werken op afstand te omarmen. Dit doet u door het beschikbaar stellen van een veilige werkomgeving die (via de cloud) overal beschikbaar is.

Bekijk hoe Joheco inno­vatie in de praktijk brengt

Bij Joheco zorgen we niet alleen dat we op de hoogte zijn van de laatste ICT-ontwikkelingen, maar we maken er ook veelvuldig gebruik van. Bent u benieuwd hoe een efficiënte, moderne infrastructuur er in werkelijkheid uitziet? We laten u graag zien hoe wij innovatie in de praktijk brengen. Neem contact met ons op voor een afspraak!

arrow_back Terug naar overzicht