Is jouw data wel goed beveiligd?

Is jouw data wel goed beveiligd? Welk type back-up past het best bij jouw organisatie? Wat doe je bij een ramp of virusuitbraak? Deze vragen staan centraal In deze blog. 

Data back-up: Wat past bij mij?

 

De meeste organisaties hebben een data back-up op een disk of tape staan. Aan het einde van de week neem je je disk of tape waar jouw data op staat mee naar huis. Dat is relatief goedkoop en veilig. Maar er zitten ook nadelen aan deze methode: de back-up- en hersteltijden van tape zijn langzamer dan die van andere opties. Harddisks zijn sneller, maar die kun je weer moeilijker mee naar huis nemen.

Moet je dan kiezen voor een back-up in de cloud? Daarmee zet je je data immers in een externe beveiligde omgeving. Ook deze optie heeft nadelen: krijg je te maken met een ramp, dan moet je je gegevens namelijk weer ophalen uit de cloud. Dit kan, afhankelijk van de internetsnelheid, langer duren dan gepland.

Kortom, als je op zoek bent naar een server die altijd binnen een kwartier in de lucht is, kies dan voor een hybride cloud-back-up. Hiermee wordt je data zowel intern als extern veiliggesteld. Op het apparaat in je kantoor staat een up-to-date back-up die automatisch naar een externe locatie wordt gekopieerd. Gaat het apparaat stuk? Geen paniek. Je zet de server aan in de cloud en binnen een kwartier ben je weer up and running. Een hybride cloud-back-up biedt het beste van twee werelden en beschermt jouw organisatie tegen de meeste rampscenario’s.

Data-recovery: 5 minuten of 5 dagen?

 

Als er een ramp of virusuitbraak heeft plaatsgevonden en je hebt dit niet kunnen voorkomen, dan moet je snel kunnen handelen. Wat zijn dan je opties?

- Herstellen van een lokale back-up: 
Is je hardware nog bruikbaar, dan kun je jouw data relatief snel herstellen vanaf een tape of disk. Mocht je hardware niet meer werken, dan leidt dit tot veel tijdverlies en extra kosten.

- Herstellen uit de cloud: Als je enkel een cloud-back-up hebt, moet je eerst ál je bestanden en configuraties downloaden en terugzetten via een internetverbinding. Het resultaat? Vertraging. En extra kosten.

- Herstellen ín de cloud: Wie al hybride werkt, hoeft niets te downloaden. Je zet de cloud simpelweg áán. Daarmee is data-recovery geen kwestie van dagen of uren meer. Binnen enkele minuten kan iedereen weer verder waar ze gebleven waren.

Kortom, denk aan bedrijfscontinuïteit en je maakt je hier nooit meer druk over!

Heb je na het lezen van deze blog vragen over jouw datasecurity, neem dan contact op met jouw technisch adviseur. Daarnaast biedt Joheco Security as a Service aan waarbij alle data security gemonitord, beheerd en geupdate wordt.

arrow_back Terug naar overzicht