Realiseer een cultuuromslag met samenwerkingstool Dropbox Paper

Nieuwe cloud-technologieën hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er een geheel nieuwe manier van werken is ontstaan. Werknemers zijn niet langer gebonden aan een vaste werkplek. In het kader van deze toegenomen mobiliteit, is het op afstand kunnen samenwerken met collega’s een absolute must voor uw personeel. Samenwerkingstool Dropbox Paper weet de online samenwerking op een effectieve, veilige manier te faciliteren. Met deze oplossing kunnen uw werknemers op afstand informatie en documenten delen, bewerken en bespreken. Het stelt hen daarnaast in staat om samen nieuwe ideeën te creëren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de veiligheid van belangrijke bedrijfsdata.

 

_MTW1740.jpg

 

Hoe werkt het?

In de kern is Dropbox Paper een flexibele online werkplek die het mogelijk maakt om mensen op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier op afstand met elkaar te laten samenwerken. Dankzij deze digitale werkplek kunnen collega’s en projectgroepen op een centraal punt documenten creëren, beheren, bekijken, bespreken, bewerken en organiseren. Hiernaast biedt het verschillende praktische functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om een taakverdeling te maken, projectgenoten te ‘taggen’ en opmerkingen te plaatsen. Ook worden revisies bewaard, zodat deze terug kunnen worden gehaald indien nodig. Een ander voordeel van Dropbox Paper is dat het vele bestandstypes ondersteunt, van code en tekst tot afbeeldingen en video’s. Verder kunnen er per project beheerders worden toegewezen, zodat er volledige controle is over de toegang en het gebruik van Dropbox Paper.

 

Chunked uploads

Een voorbeeld waarmee Dropbox Paper nét dat beetje extra waarde levert is de functionaliteit ‘chunked uploads beta’. U kent vast het probleem dat u tevergeefs iets probeert te uploaden omdat het bestand te groot is of doordat het laden zó lang duurt, dat u tussentijds moet afbreken. Met chunked uploads heeft u daar geen last meer van, omdat grote bestanden standaard in kleine stukjes worden gedeeld tijdens het uploaden. Nadat het bestand volledig is geüpload, wordt het automatisch weer aan elkaar gezet. Hierdoor kunt u, bij wijze van spreken, een multi-gigabyte bestand uploaden via de traagste internetverbinding, zelfs als deze regelmatig wegvalt.

Een voorbeeld waarmee Dropbox Paper nét dat beetje extra waarde levert is de functionaliteit ‘chunked uploads beta’, waarmee zelfs uw grootste bestanden snel en probleemloos worden geüpload.

Overvolle inboxen en continu rinkelende telefoons zijn verleden tijd

Het inzetten van een online samenwerkingstool kan enorme winsten opleveren, of het nu gaat om de communicatie over een ééndaagse opdracht, of een project van enkele maanden waar tientallen werknemers bij betrokken zijn. Doordat alle relevante informatie op één plek wordt bewaard en altijd (up-to-date) beschikbaar is, kan er effectiever worden gewerkt. Ook zorgt een samenwerkingstool ervoor dat het overmatig gebruik van e-mail en telefoon wordt teruggedrongen. Vanuit verschillende hoeken hebben wij al gehoord dat de implementatie van een samenwerkingstool écht tot een cultuuromslag heeft geleid.

Vraag een demo aan!

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Dropbox Paper? Als ‘elite partner’ van Dropbox kan Joheco Automatisering u op weg helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een demo aan


Bron: blogs.dropbox.com

arrow_back Terug naar overzicht