Microsoft Teams; Samenwerken 2.0

Microsoft lanceerde op 14 maart 2017 Microsoft Teams om de samenwerking binnen een organisatie te verbeteren. Joheco werkt sinds afgelopen jaar met Teams. Wat zijn nu de mogelijkheden binnen dit programma en wat kan je er allemaal mee? Deze vragen staan centraal in deze blog.    

Microsoft Teams; Samenwerken 2.0

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de nieuwe chatdienst van Microsoft. Teams geeft je als organisatie de mogelijkheid om projecten te managen, collega’s te informeren over zaken die spelen, en zelfs te chatten over werkzaamheden die moeten gebeuren. Je ziet in een oogopslag alle projectmeetings en taken die voor jou van toepassing zijn, en via een vergaderverzoek kan je ervoor kiezen in een keer alle leden van het team uit te nodigen voor het wekelijkse overleg. Het overzicht is gekoppeld aan jouw Outlook agenda, zodat er geen dubbele agenda’s ontstaan.

Voordelen van Teams

In Teams is het mogelijk om per team meerdere communicatiekanalen aan te maken. Hierdoor krijg je geen onduidelijkheid meer wanneer er veel besproken moet worden. Geef elk project een eigen kanaal en behoud het overzicht. Daarnaast is Teams geïntegreerd in Office 365. Dit betekent dat je met je vertrouwde Office-programma’s kunt blijven werken zoals Word, Excel en PowerPoint. De bestanden die je met deze programma’s maakt kun je via Teams simpel delen met je team. 

Via Teams kan je gemakkelijk een vergadering inplannen. Hierdoor kan je direct actie ondernemen en kan je de focus houden op het project. Deze vergadering kan je door Teams laten opnemen en later zelfs van ondertiteling voorzien. Hierdoor kan je de vergadering later terugkijken of presenteren aan je team.

Bellen met Microsoft Teams

Sinds mei 2018 is het mogelijk om te (video) bellen en gebeld te worden met Microsoft Teams. Hiermee biedt Microsoft je een nog completer pakket aan om optimaal te kunnen samenwerken met jouw team. Daarnaast is de aanwezigheidsindicator in Teams geïntegreerd. Hierdoor kan de focus volledig op het project worden gehouden. Wees niet bang dat wanneer je gebeld word, diegene gevoelige informatie kan zien op de achtergrond. Teams maakt automatisch de achtergrond wazig zodat er nooit gevoelige informatie vrijgegeven wordt.

Joheco en Teams

Wil je Teams gaan gebruiken en optimaal profiteren van alle hulpmiddelen die Teams aanbiedt? Joheco heeft de expertise en de kennis om dit programma te integreren binnen jouw bedrijf, zodat collega’s productiever kunnen werken. Wil je meer informatie over dit aanbod, neem dan contact op met je technisch adviseur.

arrow_back Terug naar overzicht