Maak jij al een back-up van Office 365?

Heb jij controle over al jouw Office 365-data? Heb jij toegang tot alle items die jij nodig hebt? We nemen je heel wat zorgen uit handen. Onze belangrijkste focus ligt bij het beheer van jouw Office 365-infrastructuur en het waarborgen van de update voor jouw gebruikers. Microsoft maakt elke 12 uur een back-up van jouw gegevens en bewaart deze data 14 dagen. Na deze 14 dagen is jouw informatie verdwenen. We vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent van dit risico.

In deze blog geven we je nog een aantal redenen waarom het maken van back-ups van Office 365 zo belangrijk is.

camera-coffee-composition-1509428

 

Help, ik heb per ongeluk mijn data gewist

Je kent het wel. Je selecteert een bestand om een kleine aanpassing toe te voegen. Opeens klik je per ongeluk op delete en ben je alles kwijt. Op het Office 365-platform kunnen data op twee manieren worden verwijderd: voorlopig en permanent. Bij voorlopig komen de verwijderde bestanden in het postvak 'Herstelbare items'. Dan heb je nog de keuze om de bestanden terug te zetten. Bij permanent verwijderen wordt een item gemarkeerd voor volledige verwijdering uti de database. Dan is je bestand definitief verdwenen, tenzij op de achtergrond een back-upoplossing actief is.

Mijn medewerker heeft een wachtwoord verandert en weet hem niet meer

Bij een beveiligingsrisico denken we snel aan virussen en hackers. Helaas hebben bedrijven ook te maken met risico's met een interne oorzaak. Organisaties kunnen het slachtoffer worden van risico's veroorzaakt door hun eigen medewerkers zowel met opzet als per ongeluk. Medewerkers kunnen een wachtwoord veranderen zonder daarover te discussieren. Hierdoor kan je in geval van een noodsituatie opeens niet meer een programma of databestand openen. Medewerkers kunnen per ongeluk een geinfecteerd bestand downloaden en per ongeluk gebruikersnamen en wachtwoorden kenbaar te maken aan sites die betrouwbaar leken. In dat geval moet je deze bestanden verwijderen. Dan is je bestand definitief verdwenen, tenzij op de achtergrond een back-upoplossing actief is.

De privacy van de klant ligt op straat

Virussen, ransomware en malware hebben het afgelopen jaar over de hele wereld ernstige schade aan organisaties toegebracht. Niet alleen staat de reputatie van een bedrijf op het spel, maar ook de privacy van klant- en interne gegevens. Deze virussen sluipen binnen via e-mailberichten, popups en bijlagen, en het is niet altijd voldoende om gebruikers te leren waarop ze moeten letten, vooral wanneer de berichten zo aantrekkelijk lijken. Het is naderhand niet eenvoudig om je reputatieschade te beperken en te herstellen. In dat geval moet je deze bestanden verwijderen. Dan is je bestand definitief verdwenen, tenzij op de achtergrond een back-upoplossing actief is.

Ik heb per ongeluk een gebruiker verwijderd

het kan zijn dat je overwachts een postvak of andere type data op moet halen vanwege juridische procedures. Microsoft biedt hiervoor een aantal vangnetten zoals in-place bewaring en bewaren van postvakgegevens vanwege juridische procedure. Hiervoor geldt dat dit geen solide back-upoplossing vormt waarmee jouw bedrijf uit de juridische problemen wordt gehouden. Voorbeeld: Je verwijdert per ongeluk een gebruiker, dan wordt ook zijn of haar on-hold postvak verwijdert. Het laatste waar je op zit te wachten is een boete of een strafrechtelijke vervolging. Maak daarom een back-up zodat je op dat moment alles kan herstellen. 
 
Nu beschikbaar: Dagelijkse databackup en eenvoudige disaster recovery – Managed by Joheco
Heb je na het lezen van deze blog vragen over het maken van een back-up voor Office 365, of wil je meer informatie over de dagelijkse databackup en eenvoudige recovery, Managed by Joheco, vul dan hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul hieronder je e-mailadres in en kom met Joheco in contact. 

arrow_back Terug naar overzicht