Groeit uw bedrijf? 7 signalen om ICT-uitbesteding te overwegen

Uw onderneming groeit, en wat gebeurt er met de ICT-voorzieningen? Die groeien mee. Zonder dat u het doorheeft, heeft u ineens een omvangrijk netwerk van servers, computers, laptops, telefoons en andere belangrijke systemen die uw bedrijf moeten automatiseren. Deze systemen dienen goed onderhouden te worden om optimaal te blijven functioneren voor uw bedrijf. Uiteindelijk zijn ze de ruggengraat van uw onderneming en borgen ze de bedrijfscontinuïteit.

 

Het beheren van ICT brengt veel taken met zich mee. Van de ICT-afdeling wordt verwacht dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn en proactief handelen in een drukke werkomgeving. Dit is vaak onhaalbaar, helemaal als door de uitbreiding van uw bedrijf de complexiteit van de ICT-omgeving toeneemt en de ICT-afdeling handjes tekortkomt. Komt dit u bekend voor? Dan kunt u zichzelf de vraag stellen of u het beheer en het onderhoud zelf blijft doen of dat u het beheer gaat uitbesteden.

 

Wanneer is het goed om het uitbesteden van ICT-beheer te overwegen?
Hieronder hebben we voor u de zeven belangrijkste signalen uitgewerkt.

1. De onderhoudskosten lopen uit de hand

De kosten voor het onderhouden van de ICT-systemen lopen hoog op. Dit kan bijvoorbeeld komen door inefficiënte onderhoudsprocessen, een grote diversiteit aan systemen of de grote hoeveelheid aan vragen en/of problemen van gebruikers.

2. De veiligheid en beschikbaarheid van data is onbetrouwbaar

Een bedrijfsnetwerk bevat belangrijke data. Het beveiligen van deze data kost veel tijd en vraagt om specifieke kennis. Het is niet alleen belangrijk dat de data goed beveiligd is, maar ook dat de data toegankelijk blijft voor u, vanaf welke locatie u ook werkt.

3. ICT wordt te complex

Om alle facetten van een ICT-oplossing goed te begrijpen en te benutten is veel kennis nodig. Soms is een bedrijf te groot geworden om zelf alles uit de automatisering te halen. De oplossingen worden complexer en innovaties zijn aan de orde van de dag.

Groei ICT-voorzieningen.jpg

4. U bent het overzicht kwijt

We maken regelmatig mee dat bedrijven nog betalen voor een internetlijn die niet meer gebruikt wordt, of dat er meer softwarelicenties gekocht zijn dan nodig. En wie heeft er een laptop of mobiel van de zaak? Dit soort zaken, waar u wellicht geen zicht meer op heeft door de groei van uw bedrijf, kan veel onnodige kosten met zich meebrengen.

5. Systemen hebben te weinig performance

In het geval van constante groei zien we vaak dat bedrijven meerdere oplossingen door elkaar heen gebruiken. Vanwege de mix aan systemen ontstaat er een inefficiënte performance en is het beheren ervan een dagtaak geworden. Tevens is de ICT-omgeving op deze manier minder schaalbaar, wat de doorgroei van de onderneming kan belemmeren.

6. Het verloop onder het ICT-personeel is hoog

Kennis is belangrijk, maar veel kennis gaat verloren bij het komen en gaan van ICT-personeel. De documentatie is vaak onvoldoende of verouderd en de kennis en de verantwoordelijkheid ligt vaak slechts bij één of twee personen.

7. Het kennisniveau van de ICT-afdeling is beperkt

Tenslotte het kennisniveau van uw ICT-afdeling. We zien dat er steeds meer informatie en certificeringen nodig zijn in de ICT-sector. Bedrijven als Microsoft, VMware en Cisco vragen om een specifiek kennisniveau om systemen optimaal te laten functioneren.

 

Met het uitbesteden van uw ICT-beheer hoeft u niks meer te laten liggen. Taken van de externe ICT-partij bestaan bijvoorbeeld uit een servicedesk, het maken en verwerken van tickets, patch management zodat uw software altijd up-to-date is en het monitoren van belangrijke systemen en functionaliteit.

Wilt u meer weten over het uitbesteden van ICT? Bekijk de managed ICT-services van Joheco. Uiteraard zijn we bereikbaar voor een gesprek over uw specifieke situatie.

 

arrow_back Terug naar overzicht